وزارت مبارزه با مواد مخدر میگوید که اعتیاد پس از تروریزم، دومین عامل نابودی افغانستان است.
این در حالی است که گروهی که به منظور جمعآوری معتادین شامل وزارتهای مواد مخدر، کار و امور اجتماعی و صحت عامه تشکیل شده، ۵۰ معتاد را از پل سوخته شهر کابل جمعآوری کرده اند.
به گزارش انصار به نقل از منابع؛ مبارز راشدی سرپرست وزارت مبارزه با مواد مخدر گفت که امروز حیثیت افغانستان با تمام مشکلات پیش رو از این رهگذر در جامعه بین المللی آسیب دیده و این معضل پس از مساله تروریزم افغانستان را نابود ساخته است.
به گفته وی، با توجه به اینکه ۲۸ مرکز موجود در کابل نمی تواند همه معتادین را تحت پوشش قرار دهد؛ اما تلاش بر این است که در زمستان پیش رو نه تنها در کابل؛ بلکه در تمام ساحات کشور هیچیک از معتادین جان خود را از دست ندهند.
وزیر مبارزه با مواد مخدر گفت که با توجه به امکانات موجود، میزان تداوی معتادین در کشور توسعه یافته و به میزان تعداد معتادین در کشور این مراکز باید افزایش یابد.
به گفته وی، طبق آمار گرفته شده در حدود ۵۰۰ معتاد در شهر کابل بیخانمان هستند که در زیر پلها و فضای سبز زندگی میکنند.
وی گفت که تصمیم بر این است که برای این ۵۰۰ نفر، امکانات تداوی فراهم شود و در هفتههای پیش رو این معتادین به مراکز درمانی انتقال داده شوند.
به گفته وی وزارت مبارزه با مواد مخدر ۲ راهکار را برای جمعآوری معتادین در نظر گرفته است؛ یا اینکه این معتادین برای تداوی به مراکز صحی انتقال پیدا کنند یا افرادی که حاضر به تداوی نیستند برای حفظ جان آنها سرپناهی برای شان در نظر گرفته شود؛ تا از آسیبهای دیگر مصون بمانند.
مبارز راشدی گفت که سیاستها و پلانهای بعدی وزارت مبارزه با مواد مخدر در راستای کاهش کشت کوکنار و قاچاق مواد مخدر و ترانزیت آن در کشور است.
راشدی تاکید کرد که علاوه بر مبارزه گسترده در سطح کشوری، منطقهای و بین المللی و فشار برای پایین آوردن کشت مواد مخدر و تقویت دهاقینی که کوکنار کشت میکنند تلاش بر این باشد که برای دهقانها کشت بدیل داده شود و به دهقانان کمک شود که خود شان از کشت کوکنار دست بکشند.
به گفته وی، آمار رسمی تعداد معتادین در کشور در حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار معتاد را نشان میدهد؛ اما به دلیل دقیق نبودن آمار احتمال میرود که در حدود دو و نیم میلیون معتاد در کشور وجود داشته باشد.
واصل نور؛ از وزارت کار و امور اجتماعی نیز گفت: معتادینی که جمعآوری میشوند توسط تیم وزارتهای مبارزه با مواد مخدر، کار و امور اجتماعی و وزارت صحت عامه طی ۴۵ روز تحت تداوی قرار گرفته و پس از سپری کردن این دوره ارزیابی شده و کسانی که علاقمند حرفه هستند وزارت کار و امور اجتماعی آنها را شامل آموزش حرفهای قرار داده و پس از آموختن حرفه زمینه کار در مارکیت کار برای شان فراهم میشود؛ تا دیگر معتاد به مواد مخدر نشوند.
به گفته وی در ۹ کمپاین قبلی که برای جمعآوری معتادین در شهر کابل صورت گرفت بیش از ۶۷۳ معتاد تحت تداوی قرار گرفتند و در حدود ۳۰۰ نفر آنها جذب مارکیت کار شده و ۶۶ نفر شان شامل حرفه گردیدند و تعدادی نیز به خانوادههای شان پیوستند.
محمد توفیق مشال؛ رئیس عمومی طب وقایوی وزارت صحت عامه نیز گفت که ظرفیت موجود در افغانستان برای تداوی معتادین به مواد مخدر سالی ۲۳ هزار نفر است که این ظرفیت از ده هزار نفر به ۲۳ هزار نفر توسعه پیدا کرده است.
وی گفت که تعداد مراکز از ۶۵ مرکز به ۱۰۷ مرکز در تمام کشور افزایش یافته است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1292